Tema & debat Folkeskolereform & OK13

Lock(out)bog, uge 2

Lockouten dag for dag

 

Mandag den 8. april

Hedegårdsskolen:
Så startede første dag i anden lockout uge.

Vi mødtes i vores lokale og drøftede ugens events og aktioner. Vi holdt et kort orienteringsmøde med de seneste opdateringer for kommende uge. Der var en del ændringer, da BLF havde besluttet, at vi skulle deltage i menneskekæden på Roskildevej, og at der var kommet en kæmpe demonstration på Christiansborgsslotsplads ind fra sidelinjen. Herefter gik de forskellige grupper i gang med at gøre sig klar til vores lokale events.

Vi havde to bannergrupper. Den ene gruppe skulle stå for bannere på gangbroen over Ballerup Boulevard hhv. med en hilsen til det arbejdende folk (God arbejdslyst Mvh lærerne) og vores kernebudskab (Vi vil undervise, ikke konflikte). Den anden bannergruppe lavede et banner, der skulle hænge på skolen – en hilsen til vore elever, som vi savner at undervise (vi savner at undervise dig) på banneret stod også navnene på samtlige af vore elever på skolen. Alle bannere blev sat op.

Vi havde en æblegruppe, der delte æbler ud til dem de mødte. På æblerne var der små sedler med beskeder fra lærerne.

Vi havde en post-it gruppe, der skrev tag selv opgaver på post-it og satte dem op i de lokale busstoppesteder.

Vi havde også en cafe, der tilbød kaffe, saftevand og småkager til dem, der kom forbi. Dette gav også mulighed for at komme i kontakt med folk og få en snak.

Vi satte også scanneropgaver op til eleverne, som de kunne scanne med deres mobiltelefon.

Vi var endnu en gang heldige med vejret. Solen skinnede, vejret var lunt og aktionerne forløb som planlagt.

Tina

Rosenlundskolen:
Vi mødtes kl. 7.30 i "Brugsen-krydset" på Ballerup Boulevard. Her vinkede vi til bilister og cyklister. Herefter gik vi på UCC, hvor vi organiserede dagens anden aktivitet, at dele breve ud til Rosenlundskolens elever. Alle cyklede, gik eller kørte i bil rundt til egne elever med brev. De steder hvor vi mødte nogen hjemme, fik vi en hyggelig snak, og vi mødte generelt god opbakning fra forældrene.

Vibe

Grantofteskolen:
Vi mødtes kl. 8 i Vestkirken. En gruppe lærere havde forberedt personlige invitationer til eleverne. Invitationen er til onsdag d. 10. hvor vi fra kl. 9-10.30 byder på pandekager foran Vestkirken. Målsætningen er at alle elever i nærområdet skal have en personlig invitation fra deres lærere. I de store klasser blev der også mailet og sms’et  invitationer ud.

Efter invitationerne var delt ud producerede vi skilte og bannere til den store demo på Roskildevej tirsdag morgen.

Kasper

Rugvængets Skole:
Efter at have hentet alle vores materialer ud af vinduerne fra Kredsens kontor (der var møde :0)) mødte vi talstærkt op fra Rugvænget foran centeret kl.9.45.

Her fordelte vi os med vores "forberedelseskasser" fra fredagens aktion, vore sponsorerede blomster og slik, vores skolekridt i poser og vores sider med apps og hjemmesider. Der var høj sol og humøret var højt i det kollegiale fællesskab!

Alle havde deres "Se mig i øjnene"-veste på og deres fine hjerter med de positive budskaber.

Igen oplevede vi imødekommenhed, åbenhed og interesse fra borgerne i Ballerup og mange ønskede at få en forklaring og en snak om vores triste situation.

En MEGET positiv tilkendegivelse er, at én af vore vikarer på skolen simpelthen har meldt sig ind i BLF og nu er solidarisk lockoutet sammen med os andre. Fantastisk!

Morten var selvfølgelig med på mandagens aktion!

Til sidst samling i Vestkirken, hvor der forberedes de næste dages aktion.

Tina

Højagerskolen:
Vi mødtes kl. 12 ved KLIMA. Derfra gik vi til Højagerskolen. Vi standsede først ved BFO ingangen. En masse af de små kom løbende ud og man kunne se at de savnede deres lærere. Senere gik vi hen og spillede rundbold på banerne bag skolen. Morten (tjenestemand) kom ud til os med hjemmebagt drømmekage og kaffe. Nogle af vores elever, som var i klub, kom ud og spillede med. Meget hyggeligt. 

Jens

Billeder fra dagen:

Billede 1    Billede 2    Billede 3    Billede 4    Billede 5
Billede 6    Billede 7   

 

Tirsdag den 9. april

Hedegårdsskolen:
En ganske kold morgen, hvor vi begyndte dagen kl. 7 ved Katrines hus i Albertslund. Samlet gik vi (fra BLF) til Roskildevej, for at deltage i Danmarks længste menneskekæde kl. 7.30 – 8.30. Det var meget festligt. Der kom biler forbi med høj musik for at skabe en god stemning, og det gjorde de. Masser af mennesker viste deres støtte ved at vinke til os eller holde hornet i bund. Skønt med opbakning.

Kl. 10 begyndte stormødet på Tapeten. Her fik vi endnu en tale fra vores formand, Morten, men en anderledes og mere humoristisk vinklet tale. Det var lige, hvad vi havde brug for. Efter de vanlige punkter og informationer gjorde vi klar til vores Harlem Shake. Det bliver spændende at se resultatet.

Efter mødet stillede vi op ved Toms ... Vi havde nemlig hørt, at Helle Thorning skulle på virksomhedsbesøg kl. 11 – 12.30. Denne mulighed kunne vi ikke lade gå fra os. Helle skulle have en hilsen med fra BLF! Politiet, der også var på pletten, startede med at bede os om ikke at stå på Toms græsplæne, for så ville vagten bede dem om at fjerne os, og det ville de helst ikke. Til gengæld måtte vi meget gerne stå på hele cykelstien og i rabatten. Ingen tvivl om at de var på vores side. De syntes også, det var fedt, vi greb chancen og stillede op. 

Da Thorning kom kørende i sin bil, var der nogen, der klappede hende ud, nogen der gav hende tommelfingeren ned og andre, der vendte ryggen til, idet hun kørte forbi. Vi håber, hun lagde mærke til os og fangede budskabet. Mon ikke det gjorde indtryk, for vi var ret mange til stede. Da Thorning var kørt, kom vores kære borgmester bagefter i bil. Da han så, at vi stod der, parkerede han bilen og kom ud for at snakke med os. En meget fin gestus og noget, der varmer i en tid, hvor det hele ser lidt sort ud.

Tina

Lundebjergskolen:
Alle mødtes til den helt stor kæde kl. 7:00 i morges. Lærerne dannede en kæde på 25 km - den gik fra Roskilde til københavn - Flot. Der var en fin omtale i P4, hvor en politisk raporter udtalte, at lærerne med sine aktioner som var både synlige, ikke generende og med et glimt i øjet, fik meget sympati i befolkningen. Han mente ikke regeringen kunne klare denne sort/hvide fremstilling ret længe. Efter aktionen mødtes alle på Tapeten kl. 10:00:

Morten byder velkommen.

DLF sangen + endnu en ny sang.

Lockuotindlæg fra Morten:
Morten viser skiftevis citater fra KL som han ironiserer lidt over, ind i mellem viser han billeder og citater fra de aktioner der har været.

Derefter orienterer han fra kredsformandsmødet. Der kom det frem at KL ikke ville forhandle i forligsinstitutionen, det de blev bedt om at levere, leverede de ikke, og forligskvinden lagde ikke skjul på at forhandlingerne kun gik mod en retning - sager i arbejdsretten!

Hvor længe varer det? Det forlyder at Mette Frederiksen har indkaldt til pressemøde d. 16/4 - den 17/4 stemmer gymnasielærerne, og regeringen kan nok ikke tåle et rungende nej fra gymnasielærerne og bagefter lave et indgreb overfor skolelærerne. Ud over dette har "jungletrommerne" længe sagt at indgrebet kommer i starten af uge 3 - nu må vi se.

Så sang vi :En tænkende lærers spørgsmål - og vi på Lundebjerskolen er rigtig stolte over at det er vores Ida der har skrevet sangen - super godt gået!!

Ida orienterer omkring torsdag - Vores kreds mødes på Rådhuspladsen senest kl. 15:00.

Nu er der Harlem Shake. Alle sidder stille og alle veste er gemt væk - så tager alle vestene på og danser - der blev optaget 2 scener.

Sidst orienterede alle skolerne om de aktioner de hver især havde været ude med.

Der var en del lærere der tog til Toms, for at "klappe" Helle ud fra mødet på fabrikken.

Lundebjergskolen mødes på UCC kl. 12:30. Vores tjenestemandsansatte kollegaer havde lavet en super dejlig frokost til os - det var bare så lækkert - så tak for det;o))))

Efter maden sang vi Idas sang igen!

Så talte vi lidt om de kommende dage og om at vi skal være gode ved hinanden i en tid hvor det ikke er så let.

  • Vi aftalte at det var ok at nogen var til en slags aktioner og andre var til en anden slags
  • at det var ok at deltage i det omfang man kunne
  • De kommende dage er lidt sene, så fredagens aktion er udskudt til mandag - her er ruten fra Eva http://map.krak.dk/m/nTZxR
  • Det blev aftalt at de der have lyst kunne være med i en kreativ/produktiv gruppe som kunne planlægge aktioner. AMS møder på mandag på UCC kl. 10:00 for at være en fast del af denne gruppe, man er velkommen til at deltage - det behøver ikke at være det samme vi arbejder på alle sammen - bare der kommer inspiration og kreativitet på banen. Men igen - det er frivilligt! Den planlagte Tur de Skovlunde foregår helt som planlagt fra kl. 12 ved springvandet.

Anni

Rosenlundskolen:
Vi mødtes sammen med lærerne fra alle Ballerups skoler i Albertslund foran Katrines hus. Herfra gik vi samlet til Roskildevej, hvor vi skulle deltage i Danmarks længste menneskekæde – godt 30 km fra Roskilde til København. Det var en rigtig god fællesoplevelse og bilisterne tog godt imod os.

Herefter kørte vi til stormøde på Tapeten, hvor vi bl.a. skulle lave vores egen Harlem Shake. Den blev rigtig vellykket.

Efter mødet valgte nogen at tage til Toms, hvor Helle Thorning efter sigende skulle være. Her vinkede man Thorning ud af Toms.

Vibe

Grantofteskolen:
Stordemo på Roskildevej. Vi stod iført gule veste eller t-shirts med vores bannere og skilte på Roskildevej overfor Shell-tanken ved Roholmsvej. Kæden var 35 km lang fra Roskilde til rådhuspladsen i Kbh og bestod af skoler fra alle kommuner i storkøbenhavn. Super god stemning. Masser af dyt, vink og ja sympati siréner og blink fra politibiler.

Efter demoen var vi til stormøde på Tapeten.

Efter stormødet hastede en del videre til Toms, hvor Helle Thorning var på besøg. Vi holdt os pænt ude på fortovet og nåede at vise Helle at vise Helle at vi hellere vil undervise end konflikte.

Endnu en dag med god energi og team spirit.

Rugvængets Skole:
DANMARKS LÆNGSTE MENNESKEKÆDE FRA ROSKILDE TIL RÅDHUSPLADSEN!!!!

Vi mødtes i Albertslund kl. 7.15 og tog dernæst opstilling langs Roskildevejen sammen med alle de andre sjællandske lærere, der er mødt op i denne tidlige morgenstund.

Igen fyldte gule veste, bannere og skilte langs vejen og vi blev igen mødt med smil, vink, dyt og thumbs up fra de forbikørende. Lastbilerne imødekom vores signaler om at give os et ordentligt dyt og politibiler kørte forbi med blink og lys. Der var virkelig good feeling fra morgenstunden!

Pludselig oplever vi at arrangørerne af kæden langsom kører forbi i en åben lastvogn med  dansk hiphop-musik drønende ud af højtalere, samtidig med at der er opmuntring via en lærer med mikrofon fra førerhuset. Det er virkelig gennemført!

Bilister filmede løs idet de kørte forbi os og cyklisterne smilede pustende og sagde "God kamp!" Virkelig opløftende!

Efter morgendagens aktion var der samling på Tapeten kl. 10.00 og her startede vi ud med Tidens strøm og dernæst en masse praktiske informationer. Formanden gik på talerstolen med en masse KL-citater og billeder fra BLFs aktiviteter.

Dernæst endnu to sange fra meget kreative lærere: "Der var engang en skole" og "En tænkende lærers spørgsmål". Ren fornøjelse!

Tina

Højagerskolen:
Vi mødtes kl. 7 ved Skyttehusene i Herstedvester udklædte i tøj fra KLIMA. Vi gik ad Roholmsvej til Roskildevej og gik en kilometer mod Roskilde og stod der en times tid. Masser af trafik og god stemning. Om aftenen raporterede BBC World News at vi var en del af en 36 km. lang menneskekæde. Ret flot!

Der var stormøde på Tapeten kl 10, kaffe og rundstykker. Vi opførte Harlem Shake, som blev filmet.

Helle Thorning Schmidt havde henlagt sit ugentlige pressemøde til Tom´s, så stormødet sluttede så folk kunne tage hen og klappe hende hjem. Vi tog tilbage til KLIMA.

Jens

Billeder fra dagen:

Billede 1    Billede 2    Billede 3    Billede 4    Billede 5
Billede 6    Billede 7    Billede 8    Billede 9    Billede 10
Billede 11  Onsdag den 10. april


Hedegårdsskolen:
Endnu en dag i den faglige kamps tegn. Denne gang med en aktion, som var meget kort, men yderst effektiv.

Vi mødtes foran Palads som aftalt og gik samlet til Rådhuspladsen til den fælles flashmob, hvor vi skulle smide bøgerne for at gøre opmærksom på, at vi ikke ønsker at tabe folkeskolen på gulvet.

Vi var selvfølgelig med på Rådhuspladsen, og vi var mange, som oplevede det som en meget kort, men også meget intens aktion.

Vi mødte en af vores tjenestemænd Palads. Hun har efterfølgende fortalt, at hun både er rørt og stolt og synes, at vi gør et rigtig flot stykke arbejde, som bemærkes af alle og beundres for den store kreativitet. Flotte ord der varmer rigtig meget ”i en kold tid”.

Tjenestemændene er begyndt at mødes fast hver dag for at udveksle synspunkter og holde humøret højt. De vil også gerne være med og kommer og deltager i den udstrækning, det kan lade sig gøre.

Vi synes alle, både OK-ansatte og tjenestemænd, det er mærkeligt og en smule frustrerende ikke at have hinanden. Det ville være dejligt, hvis vi alle havde lige mulighed for at byde ind i kampen for vores skole.

Tina

Rosenlundskolen:
Kl. 10.30 mødtes vi på Kultorvet iført gule veste samt en generator og et musikanlæg i en gammel barnevogn. Herefter gik vi ned af strøget og med mellemrum optrådte vi med vores dans. Det var festligt og gav god stemning. Undervejs mødte vi andre lockoutede lærere, som optrådte. Kl. 12.00 deltog vi i en stor fælles flash mob på Rådhuspladsen. Det var en stor oplevelse at være en del af.

Vi sluttede dagen af med fælles frokost på Cafe Sommersko. Rigtig hyggelig dag.

Vibe

Grantofteskolen:
Vi mødtes lidt i ni. Torben og Dorte havde gjort Torbens udekøkken klar og pandekagen dejen var forberedt. Der kom rigtig mange elever og også forældre. De fik pandekager, et kram og en hyggesnak med deres lærere. Super eventJ

Kl. 10.30 tog vi af sted mod Kbh. Nogen på cykel og andre med tog. Kæmpe flashmob på rådhuspladsen kl. 12. Alle 5000 lærere (eller flere)gik rundt imellem hinanden og foregav at læse i en medbragt bog. På første klokkeslag ”frøs” alle. På tolvte klokkeslag tabte alle bogen og stod fortsat stille. Derefter rullede Hvidovre-lærerforening et kæmpe banner ud over nogle af deltagerne hvorpå der stod ”Skal vi tabe folkeskolen på gulvet?” Derefter samlede alle én efter én bogen op rømmede rådhuspladsen. Super flot demo og sjovt at være en del af.

Derefter tog dem der havde tid og lyst videre på cafe Obelix på Vesterbro Torv.

Dejlig dag, godt vejr og godt for moralen.

Kasper

Højagerskolen:
Nogle mødtes ved Cirkusbygningen kl. 11:40. Jeg var på Kultorvet ved 11-tiden. Kolleger kom dryssende samt en punkteret barnevogn med en generator og en højttaler. Til tonerne af “Popcorn”

Med Hot Butter opførtes “spontant” en flashmop, som blev gentaget ned gennem Købmagergade og hen ad Strøget, lige til Rådhuspladsen.

Her var det meningen at en masse lærere skulle mødes tilfældigt, hver med en bog under armen.

Når Rådhusklokken begyndte at slå skulle alle fryse med bogen i hånden og ved det sidste slag skulle alle tabe bogen på jorden og stå helt stille. Vi måtte bevæge os igen, når naboen samlede sin bog op.

Det lykkedes over al forventning. Man hørte ikke en lyd, og da 6000 bøger samtidigt ramte fliserne lettede duerne. Fantastisk flot.

Højager spiste frokost på Huks Fluks på Gråbrødre Torv.

Jens

Billeder fra dagen:

Billede 1    Billede 2    Billede 3    Billede 4    


Torsdag den 11. april 

Lundebjergskolen:
Det var en super flot demonstration, med næsten 40.000 lærere fra hele landet. Der startede en stafet fra Skagen - og den endte i København, hvor Anders fik depechen overrakt. Depechen  indeholdt et papir med navne på alle stafetløberne, og navnene på alle byerne den var i gennem. Derudover indeholdt den en kuglepen som Anders skal bruges til at underskrive en ny aftale med.

I pressen var der politimand der fortalte, at det var en fin og fredelig demonstration, det var bare glade mennesker der ville vise deres utilfredshed med måden de blev behandlet på - og at flere af hans kollegaer i civil var med i demonstrationen - sådan!

Anni

Hedegårdsskolen:
Så kom dagen for den store demo på Christiansborgs Slotsplads.

Turen til København begyndte på Ballerup St., hvor vi blev fotograferet sammen med formand Morten og borgmesteren. Herefter tog vi toget, hvor flere stødte til på vejen. På Vesterport stod en mindre gruppe kollegaer, og da vi nåede Palads var vi ca. 40 lærere der iblandt både OK-ansatte, tjenestemænd og pensionerede lærere. Flot fremmøde.

Vi gik samlet til Rådhuspladsen, som var vores opsamlingssted. Der var både taler og musik af lockout bands til at skabe stemning. Herfra gik vi samlet til Christiansborgs Slotsplads. Der var en hel speciel stemning og voldsomt mange mennesker. Der var så mange mennesker, at vi ikke kunne komme ind på selve Slotspladsen.

Helt vildt at være med til sådan et arrangement og mærke den fælles holdånd, vi lærere deler. Dette er en fælles faglig kamp, og vi står sammen.

Tina

Grantofteskolen:
Stordemo ved Christiansborg. Vi mødtes kl. 14.45 ved HC Andersen statuen ved Københavns Rådhus og gik samlet til Christiansborg.

Fantastisk oplevelse.

Kasper

Rugvængets Skole:
Vi mødtes på Ballerup station, hvor Jesper Würtzen, Ballerups borgmester havde indkaldt til en pressemeddelelse sammen med BLFs formand Morten Refskov om at KL skulle tilbage til forhandlingsbordet og finde en løsning med DLF.

Vi lærere ville selvfølgelig støtte dette og var klar på at agere baggrund for et fint pressefoto :0)

Efter god stemning med fine billeder tog vi toget til Hovedbanegården, hvor vi mødte FANEN med Peter West!

Vi gik i samlet trop mod Rådhuspladsen, og her stødte flere tusinde lærere til. Et imponerende syn! Musik satte stemningen i vejret og samtidig var der taler fra forskellige politiske ordførere,d er støttede vores sag.

Dernæst begyndte alle langsomt med banner, skilte, veste, T-shirts, paraplyer og grønne kasketter mm. at bevæge sig langsomt mod Christiansborg. Hold da op, hvor var vi mange!!!!

Good feeling og gooooood vibes prægede vores langsomme togt, mens vi kom tættere og tættere på Christiansborg slotsplads!

Pladsen var fuldstændig fyldt  og vi stod tæt pakket..man skulle holde hovedet koldt og holde de klaustrofobiske tanker væk :0)

Da vi ankom var Rasmus Nøhr i gang på scenen, men vi kunne på ingen måde komme frem, så vi kunne se ham. Da Sommer i Europa kom på, nynnede vi alle med i fællesskab :0)

Sebastian Dorset var vært og præsenterede derefter FOAs formand som første taler. En rigtig god, opmuntrende og støttende tale til os. Der er solidaritet!

Og så kom Anders Bondo! Store klapsalver fulgte ham og tilråbene "Bondo-Bondo-Bondo" lød fra pladsen. En flot og rosende tale til os alle.

Dernæst kom et lettere kikset indslag..en lærer fra VUC Lyngby repræsenterede lærerne og ville give Anders Bondo en gave. Desværre udførte hun dette med et meget upassende vulgært sprog og det endte med at flere buhede... Hun har siden hen undskyldt officielt.

Klumpen og Raske Penge var næste musikalske indslag og dernæst kom formanden for friskolerne på podiet med en fantastisk tale.

Hele aktionen blev sluttet af med dygtige Tim Christensen og The Damn Crystal.

Tina

Hedegårdsskolen:
Kæmpe demonstration på Christiansborg Slotsplads. Højagerskolens lærere mødtes på Rådhuspladsen kl. 15, hvorfra vi samlet gik til slotspladsen.

Der var - siges det - 40 000 mennesker på pladsen. Jeg tror personligt at der var flere. På trods af regn og kulde var det en stor succes. Eneste mislyd var en ret uheldig tale fra en kollega, som skulle aflevere en gave til Anders Bondo.  Hun har sagt undskyld…

Jens


Billeder fra dagen:

Billede 1    Billede 2    Billede 3    Billede 4    Billede 5
Billede 6    Billede 7    Billede 8    Billede 9    


Fredag den 12. april

Hedegårdsskolen:
Denne fredag var dagen, hvor vi havde inviteret vore mange tjenestemænd til ”lock-in frokost”. Der var stor gensynsglæde, og det var dejligt at få mulighed for at dele tanker og synspunkter om vores fælles kamp.

Vores TR har gennem de sidste to uger dokumenteret vores aktionsarbejde på video. Han havde til dagen klippet en lille film til os, der endte i en særlig hilsen til os på Hedegårdsskolen fra Anders Bondo. Man skulle være lavet af træ, hvis man blev en smule rørt/påvirket over denne hilsen. Fantastisk film.

Endvidere var der forfattet 3 sange til arrangementet, som blev sunget af hjertets lyst.

Mens vi sad og hyggede os, havde tre af vores seje kollegaer påtaget sig opgaven med at løbe (en enkelt på cykel) stafetten fra Mors det sidste stykke fra Vestforbrænding og ind til undervisningsministeriet, hvor Antorini fik den overrakt. Det var bare godt gået og nogle seje mænd, vi har der. Sådan!

En rigtig dejlig fredag og en god måde at slutte 2. uge af lockouten af på.

Tina