Pensionister Arrangementer

3 dage på Thorvaldsens Plads

Tirsdag, onsdag og fredag i uge 15 var der en god del folk på Bertel Thorvaldsens Plads.

Tirsdagen fyldtes pladsen af demonstrerende offentligt ansatte, der havde fået nok. Solidariteten mellem ansatte i regionerne, staten og kommunerne var til af få øje på – fællesskabet fungerer.

Onsdag og fredag fyldtes Thorvaldsens museum af nysgerrige fra BLF's fraktion 4 – der gerne ville finde ud af hvad Bertel Thorvaldsen var for en slags kunstner.

De oplagte og vidende rundvisere førte os rundt mellem dette unikke danske talents værker og historie. Thorvaldsen var en ung ordblind arbejderdreng, der fandt sin sti via kontakt til træskærere i havnen. Han blev optaget af demokratiske vinde, der blæste i Frankrig og den tids(!!) Amerikas Forenede Stater. I hans øjne var alle mennesker lige meget værd – og selv da han blev rig og berømt – efterlevede han sine ungdoms idealer og lod f.eks. kongehuset tage et nummer i køen ligesom alle andre, hvis der var en royal bestilling under opsejling.

Jamen – var det ikke lige netop den slags principper – tirsdagens OK-demonstrationer handlede om?!

Muséets righoldige samling skal opleves – i marmor og gipsudgaver. Glem ikke i den sammenhæng at kigge op i museets lofter – koloristisk skønhed i stort omfang. Udsyn betaler sig!

Klodens pladser er fyldt med skønhed og oprør - Thorvaldsens Plads er bare ét eksempel blandt mange...

I et forsøg på at finde Thorvaldsens stamværtshus – dumpede vi ind i Kap Horn. Uden mad og drikke....

 

Finn Gunst

Dscn1409

 

Dscn1462

 

Dscn1466

 

Dscn1467

 

Dscn1469

 

Dscn1470