Pensionister Arrangementer

Vi og Vincent

Img 0143
'Man taber let underkæben i beundring'.

Sådan lød det fra flere af de 60 medlemmer af fraktion 4 /Ballerup, der en råkold tirsdag i november besøgte Arken i Ishøj. Her mødte de 'ham med øret', fordi Vincent van Gogh blev berygtet for at skære sit øre af – som et led i en eller anden kunstnerisk frustration.

For VVG var livet og kunsten en hård kamp. Han formåede i sin enorme produktion at vise sin tro på en kosmisk enhed mellem menneske og natur – et fænomen vor tids klimasyndere har godt af at blive konfronteret med. 

Han skildrer hårdt arbejdende hollandske bønder i betagende sydfranske landskaber – et fænomen Dansk folkeparti har godt af at blive konfronteret med i deres seneste iver for at skrumpe muséer som Arken.

Også under den efterfølgende frokost - i herlige ' Café Hummeren' 10 minutters gang fra Arken – dalede underkæben nedefter for at gøre plads til smagsløgene og ikke mindst samtalemusklerne. Verden blev ordnet af os den eftermiddag – og det har verden rigtig godt af !!!

Lyset hen under aften var præget af en næsten fuld måne, som Vincent – som vi nu er på fornavn med – ikke kunne have skabt meget smukkere.....

Img 0151

 

 

Img 0153

 

Img 0154

 

Img 0155

Finn Gunst