Pensionister Arrangementer

2016 Forårsudflugt - Højt at flyve...

Højt at flyve – dybt at synke.

Overskriften refererer til at 70 kolleger  fra fraktion 4 var på forårsudflugt. Vi startede  højt oppe i tårnet på Københavns Rådhus og vandrede så hen til en kældercafé, hvor flokken spiste god dansk mad  og fik den til at synke via det gode brune øl fra bryggeriet FUR.

Rundvisningen på rådhuset var historisk og kulturelt på et højt niveau. Vi fik historien om byen, der valgte at bygge et 'Folkets Slot' med baggrund i arkitekt Nyrups idéer. Bygningen er et arkitektonisk mesterværk ude som inde. Udsmykningsdetaljerne er i samklang med tidens kunstnere, den nordiske mytologi og nogle folkelige traditioner.

Nogle gudsbenådede rundvisere nåede ud over rampen – et fænomen vi som fhv. folkeskolelærere selv praktiserede og stadig sætter pris på.

Rundviser Kristoffer fortalte for eksempel om de mange blæksprutter, der støtter loftet i biblioteket. Dyret har omsorgsarme, nysgerrighedsarme og stærke støttearme – altså arme, der formår at støtte loftet over almindelige menneskers kultur.

Da vi hen imod slutningen skulle smage de berømte 'rådhuspandekager', bad vi om opskriften. Men det er umuligt at få ud af 'systemet', fik vi at vide. Guiderne fortalte os dog, at en af hemmelighederne var, at der var lidt aske i pandekagedejen. Anekdoten siger nemlig, at den oprindelige pandekagebrygmester jævnthen havde en cigar i flaben, når han lavede dejen. Så askens oprindelse stammer fra hans rygeglæde.

Frokosten i Café Tivolihallen i gaden lige ved var god dansk og varm mad. Her var spiseglæden, humleglæden og samtaleglæden i højsædet. Godt at give sig tid til samtale- og latterglæden.

Glædeligt forår -

Finn Gunst

Dscn7655

 

Dscn7656

 

Dscn7670

 

Dscn7672

 

Dscn7684