Pensionister Arrangementer

2016 Fraktion 4 på Tour de Christianshavn

Dscn7998
9. juni var kreds 21's ikke-arbejdsramte på sommerudflugt. Vor Frelser Kirkes klokker havde kaldt os til et træf om kirkens historie og rolle i det nuværende lokale samfund.

Pastor Finn Damgaard fortalte om kirkens og ikke mindst orgelets rolle som det første inventar i år 1698. Vi fik herefter lydprøver på rummets formidable efterklang på 10 sekunder. Organisten gav et smukt smukt eksempel fra J.S. Bach, der fik hårene til at rejse sig.

Præsten fortalte om sognebørnene og det sociale arbejde i forhold til mennesker, der bor på gaden. Herudover havde kirken et fint forhold til christianitterne. Kvindesmedien har f.eks. stået for kirkens seneste inventar, en lysglobe. Det koster et par kroner at tænde et lys, og pengene – på årsbasis 35.000 kroner -  går til Kirkens Korshærs varmestue. Ved christianitters bisættelser får 'staden' mulighed for at sætte deres særlige flag i kirkebænkene, og de pynter kisten med afdødes ejendele.

Grundtvig havde i sin tid haft en overvældende indflydelse på kirkens gøremål. Blandt andet var de ældgamle orgelpiber ikke blevet pillet ned og smeltet om til kugler i den tids krige. Måske nutidens politikere skulle lytte til denne prioritering. Man kan ikke undgå at bemærke de mange engle, der præger kirken. Præsten fortalte os, at alle de bare englenumser blev dækket til en gang i 1800-tallet og indkapslet i anstændig gips. Først ved restaureringen i 1950-erne blev alterets engle demaskeret tilbage til deres barokke legesyge.

Fraktionens efterfølgende frokost blev indtaget på restaurant Spiseloppen på Christiania. Spiseloppens leder gennem årtier, Jamal Simonsen fortalte 'Stadens' historie og serverede sublime spiser på buffet-bordet. Jeanette Sjøberg fra kreds 21 og nu igen igen hovedstyrelsesmedlem ironiserede over, at man i Ballerup Kommune beslutter en ledelsesstruktur på skoleområdet, og når man så har ansat alle de nye ledere, så konstaterer man, at der er for mange ledere. Også den ny inklusionsstrategi fik tærsk med bemærkningen om, at alt er nemt for dem, der ikke skal løse opgaven.

Fraktion 4's samtaler gik resten af eftermiddagen entusiastisk i mange retninger – diversitet og engagement er fraktion 4 's særkende.

Flot at gå fra stedet ud på eftermiddagen til tonerne af 'Når jeg ser et rødt flag smælde...' fra Kirkens smukke klokketårn, der rummer 48 klokker og som har en klokkenist ansat. Sådan valgte jeg at høre klokkespillet – godt nok efter 2 gode flasker øl....

God sommer.

Finn Gunst 

Dscn8006Dscn8010Dscn8018Dscn8024