Pensionister Arrangementer

Sommerudflugten til Dragør 2013

Dragende tilstedeværelse


Det var dragende tidligere på året at overvære og medvirke til den lange lærerkæde fra Roskilde til Rådhuspladsen i København.

Det var også dragende for Dragørborgerne, da 100 fraktion 4 lærere fra BLF pyntede op i Dragørs gader på den årlige skovtur – på en solrig junidag.

Kyndige lokale – Mogens Bille og Fin Alfred Larsen førte den store flok gennem byens historie med alle de skæve anekdoter. Vi var i brostensgaderne, og vi var på havnen, hvor bygningen med den snoede skorsten viste sig. Det var i sin tid rådhus, og den  tids byrødder mente, at det var godt, at skorstenen var snoet, så folk på taget ikke via skorstenen kunne lytte sig til planlagte overgreb. Et tiltag, som vor tids beslutningstagere også har benyttet, har man kunnet lytte (!) sig frem til.

Dagens høje temperaturer fik Mogens Bille til at køre en trillebør ned til os med drikke præget af humle. Dette sympatiske tiltag forhindrede en truende dehydrering. Således nåede vi frem til de ældgamle fiskerhytter i Kapselstræde, hvor fiskerne ordnede deres garn, men også nød afkapslingens glæder...

Helt ude på fortet, stod stedets restaurant klar med en Dragør-tallerken og  dertil gode væsker. Således opmuntret kunne Dragørborgerne glæde sig over skønsang fra 100 struber, flot accompagneret af Fin på Harmonika og Mogens på guitar. Lige til en CD, når BLF-pensionisterne 100-stemmigt synger ”To mennesker på en strand – to hjerter i brand” - af John Mogensen, som i sin tid havde en varm berøring med Dragør.

Gode sommerønsker fra fraktion 4 -

Finn Gunst

Billeder fra dagen:

Billede 1    Billede 2    Billede 3    Billede 4    Billede 5    Billede 6